domingo, 6 de noviembre de 2011

La musicoterapia

Avui us vull parlar sobre la Musicoterapia. No sé si n'haureu sentit a parlar però us faig una explicació breu sobre el què és i com la podem treballar a les escoles.

La musicoterapia és utilitzar la música i els seus elements musicals (so, ritme, melodia i harmonia), normalment per un musicoterapeuta qualificat amb un pacient o un grup, en un procés creat per a facilitar, promoure la comunicació, les relacions, l'aprenentatge, el moviment, l'expressió, l'organització i altres objectius terapèutics rellevants, per a satisfer les necessitats físiques, emocionals, mentals, socials i cognitives. La musicoterapia té com a finalitat desenvolupar potencials o restaurar les funcions de l'individu de manera que aquest pugui assolir una millor integració intra o interpersonal i conseqüentment una millor qualitat de vida a través de la prevenció, rehabilitació i tractament.

 A grans trets aquesta seria la definició. Tal i com ens diferencia en la pàgina del Wiquipèdia quan se'ns parla sobre la musicoterapia, no l'hem de confondre amb l'educació musical. En aquesta pàgina veureu les diferències entre el que ells consideren que és un professor d'educació musical i el que és un musicoterapeuta. 
En aquest article que us estic escribint no pretenc que a les escoles fem de musicoterapeutes ja que no tenim la titulació, però sí que crec que és una bona eina per utilitzar-la a l'escola ja que a partir de la música podem crear diferents climes (relaxació, excitació, alegria, tristesa...) i a vegades podem utilitzar la música amb la finalitat de  crear un millor clima de treball o motivar als infants per treballar de forma més amena...


He trobat una pàgina web que també tracta aquesta temàtica, ens explica què és, quins són els seus orígens... però el que he trobat més interessant per poder-ho utilitzar a les aules són les músiques que ens menciona i ens les classifica per diferents finalitats, per exemple ens diu: musiques per la relaxació i a sota teniu tot un llistat...


efecto relajante

Beethoven=Minueto, Sinfonía heroica, para Elisa, sonata Claro de Luna

Brahms=Vals op.39 N15, Canción de cuna

Bach=Largo de concierto en la suite en si bemol, concierto de Brandemburgo.

Schubert=Sinfonía inacabada, Ave María

Vivaldi=Concierto para oboe

Mozart=Andante

Chopin=Tristeza

Albinoni=Adagio
...

Espero que us sigui d'utilitat aquesta web  i pogueu extreure'n bastantes idees. 

Fins aviat!;) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La música dels estels


Check this out on Chirbit

Musicograma: "Marcha Turca" 3r moviment W.A.Mozart

La marcha turca
View another webinar from mbaixas
TAMBÉ EL PODEU TROBAR AL YOUTUBE

La gallina ponicana

Breu història de Bon jovi